22 enero 2009

SALVEM L'HORTA. JUSTÍCIA PER A VICENT MARTÍ

Vicent Martí és un agricultor ecològic d'Alboraia i activista per la terra i el territori des de fa més de 30 anys. Ell, junt a d'altres llauradors i membres de diferents moviments socials, han protagonitzat les darreres lluites per defensar i salvar l'horta valenciana de les garres de l'urbanisme salvatge i depredador instigat per les institucions i poders econòmics valencians i espanyols. Alhora, s'ha caracteritzat sempre com un pioner de la producció directa de verdures conreades de manera tradicional i natural, buscant sempre que les persones estiguen per damunt del consum i els diners i que tothom sàpiga que és el que està menjant i d'on prové.

Ara, la repressió vol colpejar-lo per intentar aturar la seua incansable lluita per l'horta, per la terra i les persones que ací l'habitem.

Desprès de les protestes contra el pla urbanístic d'Alboraia (que preveia construir un gran centre comercial provocant la destrucció de gran part dels terrenys d'horta del poble), i aprofitant la participació de la Plataforma Salvem l'horta d'Alboraia en el ple municipal on havia de tractar-se l'anomenat pla, Vicent Martí i 4 membres més de la Plataforma van ser denunciats per part de l'Ajuntament acusats d'alteració de l'ordre públic (amb penes de més de 6000€ per cadasqú d'ells). La realitat és que a aquell Ple, celebrat el desembre del 2005, l'única acció consistí en desplegar una pancarta denunciant el cas (sense cap tipus d'aldarulls ni problemes), cosa que demostra que, de nou, l'únic que s'està buscant és un "cap de turc" a qui fer pagar per tota la mobilització realitzada a Alboraia. I, per això, qui millor que un dels membres més actius i visibles del moviments de defensa de l'horta valenciana.

Desprès de més de 3 anys, Vicent Martí i la resta d'encausats han estat citats aquest divendres a les 10'30 hores per jutjar-los i condemnar-los sense raó.

Per això, des dels companys, amics, centres socials, moviments de lluita per l'horta... hem volgut convocar-vos a tothom perquè anem a recolzar-lo i, així, demostrar al jutge que els 5 processats no son més que unes víctimes d'un sistema injust i que quan toquen a un ens toquen a tots i totes. No els deixem sols, que les nostres mans els agafen ben fort i mostrem-lis el nostre alé en aquests moments.

Defensar l'horta no és cap delicte!!

Absolució 5 d'Alboraia!!

Postdata: Conocí a Vicent hace muchos años, participó  en la huelga de hambre en defensa del barrio del Cabanyal. Es una persona siempre volcada por su tierra, por sus vecinos, por su gente. Es un valenciano en mayúsculas, de los que pocos quedan. Agricultor de los de toda la vida, supo adaptarse al cultivo ecológico tan extraño en estos parajes. Y desde su pequeño mundo en Alboraia siempre ha defendido la tierra valenciana. Mañana no podré estar con él, pero desde estas humildes líneas sólo puedo decirle que lo tengo presente y que desde la distancia lucharé por la justicia. Yo estuve en aquel pleno, y fuimos dos centenas de personas las que les pedimos a los concejales que no destruyeran nuestra tierra (y en ningún momento tuvo que actuar la policía). Esos concejales son los que tendrían que pagar daños y perjuicios a nuestra tierra por querer destruirla, por querer convertir en cemento la mejor huerta del mundo. Esos concejales que de valencianos sólo tienen sus repletas nóminas y cuentas bancarias.

Así funciona la justicia, siempre al lado de los poderosos.